Waarom vegan natuurlijke schmink?

Wat is natuurlijke schmink?
Natuurlijke schmink is een make-up product met natuurlijke ingrediënten. Ik gebruik het merk Elegant Minerals. Deze schminkproducten zijn naast geheel natuurlijk ook nog eens dierproduct- en dierproefvrij.

Mijn reden
De reden voor mij om met deze schmink te werken is, dat het fijn aanvoelt en geen chemische kleurstoffen en parfum bevat. Allebei mijn kinderen hebben een huid die nogal snel reageert op huidproducten en daarom is het fijn om bij hen schminkproducten te kunnen gebruiken, die ook nog eens zacht zijn voor de huid.

Werkt natuurlijke schmink hetzelfde als waterschmink?
Deze schmink is op basis van jojoba-olie. Hierdoor is het werken met natuurlijke schmink anders dan met waterschmink. Het aanbrengen van de basis gaat het makkelijkst met je vingers en lijnen met synthetische penselen. Meer informatie over het leren werken met deze producten en het volgen van een workshop vind je hier.

Hoe verwijder ik natuurlijke vetschmink het makkelijkst?
Natuurlijke schmink op olie-basis verwijder je het allersnelst met een watje met olie. Dit kan baby-olie of een andere huid-olie zijn. Heb je dit niet in huis, dan kan het ook met een beetje olie uit de keuken.

Vraag: Waarom kies jij voor natuurlijke schmink?

      22-06-2016 18:40     Reacties ( 0 )
Reacties (0)

Geen reacties gevonden.